Hoe je het ook bekijkt, je personeel is je belangrijkste visitekaartje. Maar het omgekeerde is ook waar. Als mensen trots zijn op waar hun werkgever voor staat straalt dat ook af op de onderneming en daarmee op jou.

Financiële rust gesprekken

Wij helpen bedrijven hun werknemers goed te begeleiden naar hun volgende stap door inzicht te bieden in hun financiële mogelijkheden en vertaling van hun situatie naar concrete gevolgen voor bijvoorbeeld hun levensstijl. Sommige werkgevers doen dat in het kader van een generatieregeling (eerder dan op pensioendatum minder/niet doorwerken), anderen bieden financieel inzicht bij gedwongen afscheid van een medewerker door reorganisatie. Het veranderen van je werksituatie is een echt life event en verdient daarom goede ondersteuning die wij graag en vaak bieden.

Pensioencommunicatie

Er gebeurt veel in pensioenland. Wij hebben ervoor gekozen onze pensioenexpertise te richten op de werknemer. Het pensioen is voor velen heel abstract en ver van het bed; ergens tussen 45 en 55 jaar komt er meer bewustzijn en vaak pas later actie. Wij werken graag aan het op tijd beginnen zodat het veilig stellen van een goed pensioen geen race tegen de klok wordt.

Bij werkgevers is nu veel gaande in het omschakelen of bijschaven van de pensioenregeling voor het personeel doordat een eerder bedachte regeling niet meer houdbaar is of om een andere reden. Als er dan een nieuwe regeling is uitgekozen komt de volgende stap “Hoe vertel ik het mijn mensen?” Daar zijn wij goed in: het in overleg met jouw adviseur bepalen hoe het verhaal op een toegankelijke manier en in Jip-en-Janneketaal wordt overgebracht. Maar ook efficiënt; je moet immers ook dóór.

Scroll naar top