Wanneer je na ontslag een Gouden Handdruk (transitievergoeding) van je werkgever ontvangt is de volgende vraag vaak: wat kan ik er het beste mee doen?

Wanneer je te maken krijgt met ontslag, zal in veel gevallen het inkomen drastisch dalen. Als je niet meteen een andere baan vindt, zul je vaak recht hebben op een WW-uitkering. Deze bron van inkomsten is echter lager dan het inkomen dat je gewend was.

Een financieel overzicht helpt: veel mensen weten niet hoeveel men nodig heeft om op hetzelfde inkomensniveau te komen als toen men in loondienst was. Hoe zit dit bij jou? Door het maken van een financieel plan weet je hoeveel je nu nodig heeft en hoeveel je van jouw ontslagvergoeding voor later kunt gebruiken.

Welke oplossing is voor jou het meest geschikt? Het antwoord op deze vraag is persoonlijk en zeer afhankelijk van jouw wensen.

Sinds 2013 is de wetgeving aangepast waardoor tot dat moment gebruikte instrumenten niet langer toegestaan zijn. Maar degenen die ooit voor een stamrecht-BV, goudenhanddrukrekening en dergelijke hebben gekozen moeten ooit een volgende stap gaan zetten. De adviseurs van Your Financials staan je graag met persoonlijk en onafhankelijk advies terzijde.

Scroll naar top