Of je nou in loondienst bent of je eigen baas, weten hoe je financiële toekomst er uit ziet is belangrijk voor wat je nu met doen. Weten welke mogelijkheden je hebt om je gewenste levensstijl te houden als je stopt met werken, of je de hypotheek voor je huis kunt laten meegroeien met je gezin, wat je moet doen om de dure studie van je kinderen bij elkaar te krijgen, of je de middelen tijdig bij elkaar kunt krijgen om eerder van je plannen om te gaan mountainbiken te gaan genieten, of meerdere plannen tegelijk. Dus een plan voor later, ver weg of best dichtbij, helpt je nu met beslissingen nemen. Met het organiseren van de weg naar je doel.

Je plan begint met het overzichtelijk maken van je nu; je inkomsten en uitgaven, je bezittingen en je schulden. Daarmee ontstaat ook een beeld van je straks. Vervolgens checken we of je doel te bereiken is met je huidige vooruitzichten en gedrag of dat je maatregelen moet nemen. En welke maatregelen passen dan het best bij jou en je situatie?

Om dat beeld te maken maakt het natuurlijk uit of je in loondienst bent of niet. Ondernemer zijn betekent dat je geen beschikking hebt over typische werknemersinstrumenten maar ook dat je andere mogelijkheden krijgt. Wij zijn beide groepen cliënten van dienst.

Financiële plannen zijn er voor verschillende doelen. Om te kijken of je risico’s van overlijden van jou, je partner of je bedrijf moet aanpakken. Of dat je wilt beginnen je vermogen naar je kinderen of anderen over te hevelen zodat te zijner tijd meer bij de begunstigden aankomt en niet moet worden afgedragen als belasting. Of omdat je wilt weten vanaf welk jaar je kunt stoppen met betaald werk door combineren van pensioenrechten en ander vermogen. Of omdat er een reorganisatie aankomt bij je werkgever en dat je wilt weten wat het sociaal plan voor jou betekent.

Kortom: als je weet hoe je financiële toekomst er uit moet zien weet je elke maatregelen je moet nemen om dat te bereiken.

Scroll naar top