Financieel advies betaalt zichzelf

2 juli 2021

In de afgelopen 12 maanden hebben we je een aantal financiële onderwerpen gegeven om over na te denken.

Voor velen van jullie is het beheersen van je hypotheeklasten vooral in de tweede helft van 2020 belangrijk geweest. Het is voor de meesten nog steeds een belangrijk item. We zien dat velen van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om hun rentelasten te verlagen en deze voor lange tijd vast te leggen. Het helpt om te weten wat de grootste kostenpost is en zal zijn.

Uit alle lagen

Onze publicaties gingen ook in op andere “life events” zoals wij deze noemen; serieuze veranderingen in het leven van je gezin. Dood of echtscheiding zijn er slechts twee. En wat dacht je van een onvrijwillige verandering van baan? Het feit dat de afgelopen 12 maanden in financiële zin “alles rustig was” (we weten allemaal dat we te maken hebben gehad met de gevolgen van wereldwijde gezondheidsproblemen die de eerste prioriteit hebben) sluit niet uit dat er geen verstoring van je huidige financiële plan zal plaatsvinden .

We denken graag dat onze praktijk een afspiegeling is van wat er in de samenleving speelt. Zo ontmoeten we mensen in alle denkbare omstandigheden.
• Een telefoontje vlak voor Kerstmis van een man wiens vrouw plotseling was overleden en aangezien zij de financiën van het huishouden als haar taak had genomen, had hij geen idee hoe zijn financiële situatie hier en nu was, laat staan ​​zijn toekomst.
• Een vrouw die hulp zoekt om de vervelende juridische echtscheiding (die tien jaar heeft geduurd) in de hypotheekovereenkomst te verankeren.
• Een belegger die er genoeg van had om belast te worden op een rendement dat hij niet ontving en hij weigerde meer risico te nemen dan hij had, omdat de belastingdruk hem naar meer rendement en dus risico duwde.
• Een familie die de stap zet om de verwachte successierechten te verlagen door grote delen van een nalatenschap over te dragen aan de volgende (en zelfs die erna) generatie, zodat meer van de erfenis op zijn bestemming aankomt.
De lijst is bijna eindeloos.

Denk er eens rustig over na

Financieel advies is niet gratis. Afhankelijk van wat nodig is, kan het zelfs kostbaar zijn. Maar elke keer dat je erover nadenkt, moet de adviseur het voordeel van deze investering kunnen schetsen. Omdat het een investering is. Soms blijkt het rendement uit meer of zekerder inkomsten, of minder uitgaven (daar zijn interessante voorbeelden van!). We geloven dat de gemoedsrust die ontstaat nadat het plan er is of is bijgewerkt omdat dat verouderd was, bijna onbetaalbaar is. Dat is in ieder geval wat klanten ons vertellen.

Laten we een paar weken pauzeren. Dat is gezond. En misschien kun je de tijd vinden om de vraag te beantwoorden als je denkt dat jouw financiële levensplan een update nodig heeft. Als en wanneer je kunt: geniet van het vakantieseizoen en blijf veilig!

Is jouw interesse gewekt?

Wil je een keer vrijblijvend kennismaken? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken